[archiv] Text ve křivkách – jak donutit text, aby opisoval zakřivenou linku

Forums Fóra Scribus, program pro DTP a sazbu Archiv Scribus.cz [archiv] Text ve křivkách – jak donutit text, aby opisoval zakřivenou linku

• Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 13 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Ahoj,pracuji se Scribem už skoro celý rok. Sázím s ním školní časopis Vincent. Je to časopis studentů gymnázia Vincence Makovského v Novém Městě na Moravě.
    Snažil jsem se s pomocí nástroje "upravit tvar," upravit tvar rámce textu. To mi šlo.Potom jsem chtěl vytvořit text obtočený kolem kružnice, abych přišel na to, jak rozvlnit linku - spodní dotažnici - na které text leží. Nevím jak.Víte zda to ve Scribu jde udělat? A jak?  Adam[hr]Už jsem na to Už jsem na to přišel.Vytvořím text. Vytvořím křivku. Označím je společně. A v menu Objekt vyberu nástroj Spojit text s křivkou .Adam[hr]Našel jsem na tohle téma vNašel jsem na tohle téma v "šuplíku" krátký článeček: Text na křivce.

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Téma ‚[archiv] Text ve křivkách – jak donutit text, aby opisoval zakřivenou linku’ nepřijímá nové odpovědi.