Obrázky ve Scribusu

Forums Fóra Scribus, program pro DTP a sazbu Obrázky ve Scribusu

• Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel otula a poslední změna proběhla před 12 roky a 11 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Host

Dobrý den,pracuji ve Scribusu teprve pár dní, proto omluvte mou laickou neznalost. Pracuji v něm na projektu, kde je potřeba, aby byl upravován od více lidí. A protože my, co na tom projektu pracujeme, nebydlíme zrovna u sebe, projekt si posíláme e- mailem. To, že když scribusový soubor dám do jiné složky, než kde jsou obrázky v něm použité, tak ty obrázky v textu zmizí, chápu, nicméně poraďte mi, jak mám řešit situaci, kdy ten dokument potřebuji někomu poslat tak, aby se na něm dalo pracovat, a ty obrázky v něm potřebuji zachovat? Zkoušela jsem soubor i obrázky zabalit do RaRu, ale to mi nepomohlo.Předem děkuji za odpoveďHezký den

Anonymní uživatel
    Host

Dokument v Scribuse nesie informáciou o obrázkoch v relatívnom odkaze vzhľadom k miestu, kde dokument uložíte. Pre spoluprácu je preto potrebné, aby ste použité obrázky a dokument mali v rovnakej adresárovej štruktúre, najlepšie v jednom a tom istom adresári.

otula
    Účastník

Sice už hodně pozdě, ale doplnil bych ještě jednu možnost: obrázek se dá narvat i přímo do dokumentu (tedy do *.sla souboru). Stačí ho vložit do obrázkového rámce ze schránky. Pak se dá samozřejmě už přenášet jen samotný sla soubor.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.