Používáte Linux?

Forums Fóra Přechod na Linux Používáte Linux?

• Toto téma obsahuje celkem 17 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Anonymní uživatel a poslední změna proběhla před 11 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 18)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní

Podělte se s námi, jak jste na tom s Linuxem.

Anonymní uživatel
    Host

Ano ,asi mesiac čo som sa rozhodol po zavírení windows mi praskli nervy a neinštaloval som si ubuntu .Velmi ťažko však nájsť nejakú pomoc , väčšina prípadov je anglicky ale v podstate som zvládol prechod myslím úspešne .Chcel by som ale vedieť,či sa mi pri automatickej aktualizácii stiahne prípadná nová verzia 10.4. , alebo to je ako nový OS že to treba nainštalovať? Ďakujem,

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Jakou pomoc jste hledal, že jste nenašel Ubuntu.cz?  Nebo jste informace nenašel ani tam? Napište, ať to třeba můžeme napravit… Co vás při přechodu nejvíce potrápilo?Nabídne se vám přechod na vyšší verzi systému - jako speciální aktualizace.

Anonymní uživatel
    Host

Pri prechode celkovo systém ako taký, ja som ho nemal vyskúšaný, len pár krát som skúsil live cd a to bolo všetko . Osobne mám PC len dva roky takže nie som nejak velmi zdatný ,ale učím sa .Chcel by som si nainštalovať lepší prehrávač, ak to je možné alebo ak je na rytmboxe eqvalizér,ktorý neviem nájsť . Ďalej neviem stiahnuť video z youtube aj po nainštalovaní trebárs Gwget ,stiahne mi len odkaz nie súbor.To zas neviem ,či ja nemám niekde chybu , lebo mi to nešlo ani s jedným downloadmanagerom .Zatiaľ toľko .

Anonymní uživatel
    Host

Pokud mate PC jen kratkou dobu tak to je pro nasazeni Linux spise vyhoda (nestihl jste jeste pochytit ruzne zlozvyky 😉 ). Co se prehravace s equalizerem tyce, tak nejaky jednoduchy je k dispozici u audacious i qmmp, nevim jestli jsou oba v Ubuntu ale aspon audacious by tam moh byt. Videa z youtube jsem kdysi zkousel stahovat pomoci nejakeho pluginu do firefoxu a fungovalo to, ale uz jsem to dlouho nedelal (nenasel jsem nic, co by stalo za uchovavani) a jmeno pluginu si nepamatuju, tak s tim moc neporadim.

Anonymní uživatel
    Host

Pri prechode celkovo systém ako taký, ja som ho nemal vyskúšaný, len pár krát som skúsil live cd a to bolo všetko . Osobne mám PC len dva roky takže nie som nejak velmi zdatný ,ale učím sa .Chcel by som si nainštalovať lepší prehrávač, ak to je možné alebo ak je na rytmboxe eqvalizér,ktorý neviem nájsť . Ďalej neviem stiahnuť video z youtube aj po nainštalovaní trebárs Gwget ,stiahne mi len odkaz nie súbor.To zas neviem ,či ja nemám niekde chybu , lebo mi to nešlo ani s jedným downloadmanagerom .Zatiaľ toľko .

Já bych doporučil Amarok, je to sice trochu bastl, ale nová verze je fajn 🙂

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Chcel by som si nainštalovať lepší prehrávač, ak to je možné alebo ak je na rytmboxe eqvalizér,ktorý neviem nájsť . Ďalej neviem stiahnuť video z youtube aj po nainštalovaní trebárs Gwget ,stiahne mi len odkaz nie súbor.

Tady jistě  něco najdete http://www.linuxexpres.cz/audio-videoVe Firefoxu otevřete přes Nástroje správce doplňků a zadejte na kartě Získat slovo "youtube". Jakmile bude ve výsledcích "youtube download", tak si některý vyberte a nainstalujte. To by mělo stačit.

Anonymní uživatel
    Host

Vďaka za rady , zatial som si nainštaloval Amarok  po vyskúšaní dám vedieť .

Anonymní uživatel
    Host

Tak ak môžem , rád by som zistil, prečo mi Amarok nechce hrať ? On akoby aj prehrával, ale nejde zvuk ,vôbec .Určite to je len nejaká maličkosť, ale neviem prísť na to čo  to može byť .

Anonymní uživatel
    Host

Sťahovanie z youtube už je v pohode ..vďaka.  Doinštaloval som do firefoxu podla rady downloadhelper a je to výborné .

Anonymní uživatel
    Host

Ešte k tomu amaroku … ak chcem prehrať trebárs celý album, on mi prebehne po všetkých skladbách za pár sekúnd a hotovo . Žiadne prehrávanie, nič .

Anonymní uživatel
    Host

Zdravím všechny příznivce free a open software. Zkuste pro přechod k Linuxu vyzkoušet Portable Ubuntu. Nemusíte se vzdát svých Windows a přitom můžete využívat současně spuštěné Linuxové aplikace. Funguje počeštění, lze doinstalovat množství dalších aplikací. Navíc si můžete celý systém včetně domovské složky nosit na externím disku a brát si tak celý Linux s sebou. Vyzkoušel jsem na Win XP i Win 7. Absolutně bez rizika. Portable Linux má automaticky nasdílen systémový disk Windows, není tedy žádný problém se sdílením starších dokumentů. Windows domovský adresář Ubuntu samozřejmě nevidí. Je to tedy i bezpečné.

Anonymní uživatel
    Host

Ešte k tomu amaroku ... ak chcem prehrať trebárs celý album, on mi prebehne po všetkých skladbách za pár sekúnd a hotovo . Žiadne prehrávanie, nič .

Zkuste trochu googlit, tohle u jsem někde slyšel, ale bohužel si už nepamatuju řešení... Možná zkuste v nastavení Amaroku zvolit jiný backend... Ale nemůžu si teď vzpomenout

Anonymní uživatel
    Host

Vďaka, skúsim .

Anonymní uživatel
    Host

Tak ak môžem , rád by som zistil, prečo mi Amarok nechce hrať ? On akoby aj prehrával, ale nejde zvuk ,vôbec .Určite to je len nejaká maličkosť, ale neviem prísť na to čo  to može byť .

Dobrý den, také používám Ubuntu už několik let a velmi Vám doporučuji stránku http://wiki.ubuntu.cz/ kde najdete spoustu užitečných rad. Problematika multimédií se konkrétně řeší tady http://wiki.ubuntu.cz/Multimédia. Pokud byste nenašel odpovědi na své otázky ... zkuste se zeptat na fóru http://forum.ubuntu.cz/.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 18)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.