Průhledné pozadí u obrázků při tisku změní odstín

Forums Fóra Scribus, program pro DTP a sazbu Průhledné pozadí u obrázků při tisku změní odstín

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    sedley
    Účastník

Ahoj,ve Scribusu jsem naprostý nováček a amatér, určitě něco dělám špatně. Dělám na jednom katalogu a při tisku se pod průhlednými PNG obrázky změní odstín. V PDF ani přímo ve scribusu není vidět nic, všechno je jak má být. Myslel jsem, že je to tiskárnou, ale dělá to na všech, stejně tak i ze všech počítačů. Zajímavé je, že na nějaké tiskárně nebo počítači to dělá míň, někde zase hrozně moc (viz. příloha), tam se obraz i místy rozpadá a dokonce to vykresluje takové zvláštní černé čáry.Neví někdo, v čem by mohl být háček?Díky za odpovědi! 🙂 Edit: příloha ačkoliv odpovídá velikosti i typu podporovaných souborů nelze nahrát, tak jsem to nahrál sem: https://i.imgsafe.org/30f67e7da6.jpg

Anonymní uživatel
    Neaktivní

Obrázek bohužel není, ale zkus, jestli není někde rozdílně nastaveno CMYK nebo RGB. Čistě tip.

Michal Hlavatý
    Účastník

Dobrý den,problém je způsobený průhledností. Vytisknout průhlednost je těžší. Musíte použít při nastavení tisku PDF 1.4 (nebo PDF 1.5) a také průhlednost musí průhlednost podporovat tiskárna (jak technologie tisku, tak ovladače). Průhlednost z offsetovho tisku např. nedostanete.Řešení:Nejjednodušší je asi průhlednost nepoužívat. Případně je nutné část grafiky z průhledností nahradit alternativou bez průhlednosti (tedy vložit části s průhledností již sloučené tak, jak mají vypadat po tisku.) Scribus nepodporuje funkci sloučení průhledností.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.