Liberix citován v článku časopisu Týden, 26/2010

Ve vydání časopisu Týden 26/2010 byl na straně 78 vydán článek s názvem Státní propagace: Ministerstvo financí pomáhá byznysu soukromých skupin. Jeho autorem je Jiří Zatloukal, který se zabýval tiskovou zprávou, vydanou ministerstvem financí a zájmovou organizací BSA. V té souvislosti cituje Liberix, o.p.s.

Připomeňme si, o co šlo: MFČR vydalo tiskovou zprávu, kde bylo napsané, že firmy, které zakoupí hardware bez softwaru, budou podezřelé ze softwarového pirátství a budou podrobeny zvýšené kontrole ze strany finančních úřadů, které budou kontrolovat legalitu softwaru. Tiskovou zprávu pro ministerstvo financí připravil Jan Hlaváč, který pracuje pro lobbistickou organizaci BSA.  Zpráva byla po projevu nevole mnoha organizací v čele s Liberixem změněna, problém ale zůstává – státní úřad prosazuje zájmy jedné lobby. Psali jsme o tom: Ministerstvo financí straší firmy používající open source software.

tyden26-2010Naše tisková zpráva s titulkem Ministerstvo financí kriminalizuje uživatele open source a Linuxu, rozeslaná do různých redakcí a publikovaná na několika webech (např. na webu našeho PR partnera PressWeb), dopadla na úrodnou půdu. Informace se dostala televize Z1, Rádia Beat a pak tedy také do Týdne. Ačkoliv jsme v článku nedostali mnoho prostoru a tisková zpráva není v textu to hlavní, zazní jméno naší společnosti v souvislosti s volně šiřitelným softwarem a s upozorněním na závislost státní správy na majoritních výrobcích softwaru.

V těchto činnostech vidíme náplň naší existence a budeme se podobným záležitostem věnovat i nadále. Uvítáme rady, jak postupovat, čeho se vyvarovat nebo na co se zaměřit. Pokud máte informace, které byste nám chtěli sdělit, učiňte tak bez obav – info@liberix. Děkujeme za důvěru.

Subjektivní shrnutí najdete na osobním blogu ředitele společnosti:  Časopis Týden 26/2010 zmiňuje kauzu tiskovky MFČR

2 komentáře u „Liberix citován v článku časopisu Týden, 26/2010“

  1. Pingback: Tweets that mention Liberix citován v článku časopisu Týden, 26/2010 -- Informace -- Společnost pro podporu svobodného softwaru -- Liberix, o. p. s. -- Topsy.com

Komentáře nejsou povoleny.