Scribus – hlavní téma openMagazinu 4/2012

Dubnový openMagazin se věnuje sazbě, typografii a DTP. Téma čísla vám nabídne články nejen o DTP aplikaci Scribus, ale také o typografických vylepšeních pro kancelářské sady OpenOffice.org/LibreOffice.

OpenMagazin se zabývá open-source softwarem Scribus, který je v Linuxu nekorunovaným králem WYSIWYG sazby s pomocí grafického uživatelského rozhraní. Ale kdo se s ním zrovna nekamarádí a nepřišel mu tzv. „na chuť“, může zkusit OpenOffice.org/LibreOffice s mnoha rozšířeními, které uživateli také umožní vysázet časopis nebo brožurku. K zahození není ani rozpoznávání textu – OCR. Hodí se i příklad z praxe s časopisem Gliese.

Stáhnout PDF openMagazin 4/2012

Z článků nezapadajících do tématu měsíce lze vyzdvihnout texty o vlastnostech kancelářského balíku LibreOffice v nejnovější verzi 3.5. A jsou hned dva. Najde se i článek pro firmy – šablona pro organizaci skladu i s fakturou. Jiné zaujme recenze o Double Commanderu, správci souborů, který umí využít rozšíření z Total Commanderu pro MS Windows.

Magazin vzniká pouze díky dárcům, kteří na ni věnují finanční prostředky. Také vy můžete výrobu finančně podpořit. Děkujeme.

Téma čísla

openMagazin 4/2012
openMagazin 4/2012

Recenze

Návody

Praxe